By: aisyah mrs kay

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Jul-2008 07:55 Email | Share | Bookmark
My first basketweave cake

 
 
 
Quote:

Salam..
ni gambo kek yg teman buat saje2 untuk best fren teman..kak tini... double celebration ngan kawan dia ,Aishah.
Ari tuh masa besday betui2 tuh dah buat kek pisang coklat tuk dia..
Pas tu mase sembang2..dia cakap..slalu celebrate kat sekolah.Teman buat dono jer..
esoknya ..pagi2 teman anto le kek ni..tuk dia celebrate kat sekolah dia..ngan kawan2 tekejut le dia..
Saje2 je buat..nk praktis buat basketweave design..rope2nye teman terbeli nozel yg kecik..jenuh gak nak ngabihkan satu kek tu...




Quote:

ni plak..gambo kek harley davidson x jadik..patutnya moto tu kaler itam..tp dah xde kaler itam..kaler coklat je le..
dapat idea ni bile browse kat Yahoo image
yang celebrate tu bukan Datuk betui yea..saje2 deme nak bg gempak


Quote:

kak amal~ malu plak kak amak ni minta resepi tgh2 org nih..teman ni bukan pande beno..
ok.teman buat bc main agak2 je yea..
Bahan2-500 gm majerin krimwell (warna putih)
100 gm shortening
100 gm butter
500 gm gula icing yg diayak
Cara2nya- Pukul sume bahan sampe kembang.
Harap dapat membantu. Konsistensi bc ni depend on kak amal nak buat ape.kalo nak buat ros..kena keras sikit, kalo nak buat border keliling tu,bule lembut sikit.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net