By: aisyah mrs kay

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Mar-2009 09:08 Email | Share | Bookmark
2 hari yg hectic

Quote:

salam..
last week..iaitu pd 2 dan 3 mac..teman join 2 trip...penat mmg penat..lenguh dok dlm bas.....tp nak buat camna..dah kebetulan trip tu tarikhnya dekat2..teman redah je le..

Day 1 (2 Mac 2009)
trip ni untuk cikgu2 sekolah teman je..kitaorang dapat cuti spesel ari tu....
Dua tmpt utama lawatan ilmiah ni ialah ke syarikat Karangkraf dan kilang roti Gardenia yg terletak di Shah Alam.

Kat sini..we all diberi briefing oleh org kuat Karangkraf, dibawa melawat tempat reporter2 bekerja dan dibawa melawat ke tempat percetakan semua produk2 Karangkraf..tp teman x dapat le masuk tmpt printing tu sbb x sesuai tuk mak buyung n kanak2..so sambil2 tggu yg lain tu..kitaorang bersoping kt bookstore ni..dpt less 15 %

Destinasi kedua ialah kilang roti Gardenia yg terletak di area Shah Alam juga...
ha...ni dia duta baru Gardenia

Di sini kami dibawa melihat bagaimana roti dihasilkan mengikut peringkat.
Ni dia upacara penyerahan token dr ketua rombongan En Amin kepada officer Gardenia,Cik Sha.
Cik Sha ni terkejut sbb ingatkan ahli2 rombongan ni budak sekolah..tp yg turunnya dr bas sumenya 'budak sekolah' veteren

Dah habis 2 tmpt ilmiah...we all pon ajak le ketua rombongan ke tmpt x ilmiah plak..ape lagi..Jln TAR le...
Teman pon bwk le member2 yg jrg turun kl tu soping kt area arked tu...habih setiap lorong we all redah..tp teman x bli ape pon...teman jd tukang bargain je..
habih soping..we all pon bertolak balik ke teluk Intan dan sampai kul 10.30 mlm...

Day 2 (3 Mac 2009)
Bangun pagi2 terus bersiap utk second trip..kali ni teman bwk 2 askar teman tu...
trip kali ni bwk student2 Biology sekolah teman melawat FRIM di Kepong dan MSU di Shah Alam..

Ni gambar masa Ketua rombongan En Azlan menyerahkan token dr pihak sekolah kpd officer FRIM.

selepas di beri briefing..para pelajar dibawa melawat ke 'Canopy Walk'..Masa tgh briefing ni..teman dah kena pacat..sib baik sekor je yg sesat

Teman anak beranak x dpt le join 'canopy walk' tu..so kitaorang pon ronda2 area FRIM tu..
Kebetulan ade 'fish spa'..teman pon try le..
At first mmg geli geleman..x yahan..asyik tarik kaki dr air je..bukan ape..bila teman celup je kaki..ikan2 tu pon serbu...makan besor depa..byk beno sel2 mati kt kaki teman ni..kaki anak2 teman depa x pandang pon....

Then, after zohor..we all pon bergerak ke destinasi kedua iaitu MSU Shah Alam..

di sini..student diberi briefing oleh lecturer MSU ttg peluang pekerjaan dlm bidang bioteknologi..dan dibawa melawat ke makmal2 biologi dan kimia..
Pas tu ..we all pon bertolak balik....sampai t.i kul 10.00 mlm..penatzzzzzz
Terima kasih krn sudi singgah....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net